torsdag den 26. juli 2012

Kanelsnegle


Jeg havde virkelig længe haft lyst til kanelsnegle, inden vi tog til Sverige. Så da det stod ned i stænger, var det en perfekt undskyldning for at lave dem.
Det er meget vigtig at remoncen køler inden, for ellers er det umuligt at holde indenfor den udrullede dej. Man kunne evt. også lave ½ portion, for der bliver ret meget.

Bolledej
25 g gær
2 dl mælk
1 æg
50 g sukker
500 g mel
25 g smør

Remonce
250 g smør
250 g brun farin
2 spsk kanel
1 dl sirup

Rør gæren ud i mælken. Tilsæt æg og sukker. Tilsæt melet lidt ad gangen samt smørret. Ælt det hele sammen til en ensartet dej og lad den hvile tildækket i skålen i 15 minutter. Rul dejen ud, ca. 30 cm i bredden og 70 cm i længden.

Smelt smørret i en gryde. Rør farin, kanel og sirup i. Lad den køle til det bliver en fast masse. Smør remoncen ud over dejen og rul den sammen på den lange led som en stor roulade.

Skær derefter sneglene ud i 1 cm's tykkelse og læg dem på en bageplade med bagepapir. Lad dem hæve i en time.

Bag sneglene i ovnen ved 200 grader i 12-17 minutter. Tag dem ud og lad dem køle.

Der kan evt. komme glasur og hakkede hasselnødder på sneglene til sidst, men jeg kan nu bedst lide dem uden.

3 kommentarer:

  1. Uhmn...jeg elsker også kanelsnagle, og dem man selv bager smager altså 100 gange bedre end dem man kan købe i Sverige ;-)

    Venlig hilsen Vila
    www.madopskrifter.info

    SvarSlet
    Svar
    1. Det har du helt ret i. Så kan man også selv bestemme hvor meget snask der skal være i :)

      Slet
  2. Denne kommentar er fjernet af en blogadministrator.

    SvarSlet